• What is the meaning of DTF printer/ DTF film /DTF ink

  Compared with traditional technology, the production of DTF printer white ink hot stamping is more flexible and has a smaller footprint. DTF printer sets printing, shaking powder, baking in one, environmental protection, high printing speed, very stable quality. It prints in bright colors with be...
  Прочитај повеќе
 • Функција и употреба на гумен за печатење на екран

  Машината може да изгледа едноставно, но всушност гуменот е многу сложен дел од печатењето на сито. Во други форми на печатење, за правење мастила Алатките за пренос се гумен, валјак за мастило, валјак под притисок и лепило, од кои секоја има своја уникатна функција. Во печатењето на сито, функциите на гуменот се главни...
  Прочитај повеќе
 • Предности на дигитално печатење и DTF филм

  Предности на дигитално печатење и DTF филм

  Водечки пат во дигиталното печатење – DTF Дискусијата за печатење директно во филм (DTF, дигитално топло печат со бело мастило) наспроти печатењето DTG (директно во облека, печатење со директен млаз) води до прашањето: „Што се предностите на DTF технологијата?“ Додека печатењето DTG произведува ...
  Прочитај повеќе
 • Сите мрежни знаења што сакате да ги знаете е тука

  Сите мрежни знаења што сакате да ги знаете е тука

  Правилниот број на мрежи за печатење на екран ќе направи огромна разлика во сите ваши работи на свилен екран. Еве список со различни броеви на мрежи и мастило за пластизол што би работеле по задача за печатење на екран: Број на мрежи од свила: 25 мрежи, 40 мрежи - Употреба: блескави мастила. Екранските печатачи обично користат 159 U...
  Прочитај повеќе
 • Екрано печатење Резиме на изработка на чинии

  Екрано печатење Резиме на изработка на чинии

  Традиционално изработка на плочи со помош на рачни методи, односно преку начинот на рачно гравирање на шаблонот, односно во форма на филм проѕирен и непроѕирен две состојби, така што печатењето на сито понекогаш се нарекува и печатење на шаблон. Делови од подлогата со мастило се отстрануваат , делови од плочата...
  Прочитај повеќе
 • Основен увид за стругалката за гуми за свилен екран

  Машина за печатење на екранот приспособувањето на аголот на гумен директно влијае на квалитетот на печатењето на екранот е добар или лош, сите поминуваат печатење на екран овде за да споделам со вас како да го прилагодите аголот на машината за печатење на екранот. Се надеваме дека раниот контакт со персоналот на индустријата за сито печатење може да има ...
  Прочитај повеќе
 • Чекорите на операцијата за печатење на екран, основните принципи на процесот и детерминантите на количината на мастило.

  Сега е ера на брз развој. Оваа нова ера го поттикна развојот на нови технологии. Технологијата за печатење на екран се пресели од античката цивилизација пред илјадници години до 20 век. Денес, исто така, се соочува со предизвиците на времето и доживува таков период на болка. Т...
  Прочитај повеќе
 • Дали е подобра машината за печатење на екран автоматски или рачна?

  Со развојот на науката и технологијата, индустријата за печатење на екран постепено еволуираше од рачни машини за печатење на екран до полуавтоматски машини за печатење на екран и автоматски машини за печатење на екран. Можеби има многу луѓе кои мислат дека производите печатени со сито печатење ма...
  Прочитај повеќе
 • Основно познавање на сито печатење

  Печатењето на сито е главен метод за печатење во печатењето со матрици. Печатењето на сито се заснова на оригиналниот ракопис, се избира методот на правење плоча и процесот на печатење и се одредуваат материјалите за печатење што ќе се користат. Бидејќи печатењето на екран има широк опсег на намени, постојат многу видови на в...
  Прочитај повеќе
 • Ситоно печатење на керамички налепници и плочки за протекување

  Ситоно печатење на керамички налепници и плочки за протекување

  Пастелниот материјал е испечатен на екран за да се репродуцира сликата на налепницата. Потоа се лепи на керамичкиот прибор, а по печењето се прикажуваат светлите бои. Овој процес се нарекува процес на украсување на пастелни налепници со глазура. Станува збор за керамички процес на декорација со долга историја...
  Прочитај повеќе
 • Процес на печатење на екран во обрасци на облека

  Процес на печатење на екран во обрасци на облека

  Исто така е потребно и итно за сегашниот начин на живот. Со развојот на пазарната економија и подобрувањето на квалитетот на животот, побарувачката на луѓето за облека, особено за квалитетот на облеката, вкусот, моделот, бојата, стилот, материјалот, вклучително и барањата за бројот на репл...
  Прочитај повеќе
 • Работа за правење плочи за печатење на сито

  Работа за правење плочи за печатење на сито

  Печатењето на екран има многу предности, како што се: дебел слој мастило и силна покриеност, неограничена од големината и обликот на подлогата, мек распоред и мал притисок за печатење, погоден за разни видови мастило и постојаност на светлина, итн. Се повеќе и пошироко се користи во електронската индустрија, керамички дек...
  Прочитај повеќе
123456Следна> >> Страница 1/29